Biografie

Iddo van der Giessen (1995) volgde vanaf zijn zesde levensjaar orgellessen bij zijn vader Jaap van der Giessen en bij Ronald de Jong, cantor-organist van de Oude Kerk te Zoetermeer. Sinds 2013 studeert hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy, cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam en stadsorganist van Haarlem, en vanaf 2017 tevens Kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Masterclasses volgde hij bij onder andere Ludger Lohmann en Leo van Doeselaar.

Daarnaast is hij in 2016 cum laude afgestudeerd aan het Leiden University College The Hague. Daar studeerde hij Liberal Arts & Sciences: Global Challenges met als hoofdrichting World Politics.

In 2017 voerde Iddo alle triosonates van Bach en orgelsonates van Mendelssohn uit in een serie van zes concerten in de Westerkerk in Amsterdam.

Iddo van der Giessen is sinds 2017 verbonden als cantor-organist aan de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek, waar hij een driemanuaals Van Leeuwen/Kramer-orgel bespeelt.